Overgewicht bij kinderen spelenderwijs aangepakt met de trampoline

Trampoline springen met TrampoFit. Overgewicht bij kinderen helpen voorkomen.

Wat is Trampofit?

TrampoFit is een vernieuwend gratis concept. Het haakt in op de hype van de trampoline. In heel veel gezinnen wordt met groot enthousiasme door de kinderen op de trampoline gesprongen. Het is een speeltoestel dat zijn succes al jaren bewijst. Kinderen zijn actief in beweging, spelen spelletjes en vertellen elkaar mede via de social media de laatste nieuwtjes. Het spelen op de trampoline verbindt beweging, sociale interactie en plezier. Het raakt de belevingswereld van kinderen.

TrampoFit is een gratis app voor op de mobiele telefoon. Het meet jouw sprongen en calorieverbruik op de trampoline. TrampoFit is ontstaan vanuit de gedachte dat een gezond eetpatroon en voldoende lichaamsbeweging bijdragen aan een gezonde levensstijl. Met name bij kinderen wordt overgewicht een toenemend maatschappelijk probleem. Een kwart van de kinderen kampt met overgewicht. Onvoldoende lichaamsbeweging is een van de oorzaken. De TrampoFit app probeert op een positieve en stimulerende manier een bijdrage te leveren om overgewicht te bestrijden.

Spring je fit op de trampoline!

Met de TrampoFit app meet je op een speelse manier hoe hoog jouw sprongen op de trampoline zijn. Je kunt die hoogte koppelen aan een doel. Bijvoorbeeld: ik wil net zo hoog als de Eiffeltoren springen. Of ik wil weten hoe lang ik moet springen om de hoeveelheid calorieën van een glas cola te verbruiken. Via Twitter en Facebook kunnen kinderen hun vriendjes en vriendinnetjes op de hoogte houden en een competitie spelen. Daag jezelf en jouw vriendjes uit om het doel te halen. Op een verfrissende manier word je je bewust gemaakt van de effecten van voeding en het risico van overgewicht op termijn.

Er zijn vele apps beschikbaar die horizontale bewegingen meten. Denk hierbij aan stappentellers voor hardlopen en afstandmeters voor bijvoorbeeld wielrennen. Van die functie hebben we voor TrampoFit gebruik gemaakt, maar dan om de verticale beweging te meten. Namelijk de afstand die je tijdens een sprong op de trampoline maakt. Gemeten wordt de totale afstand van de sprong op en neer. De energie die je hierbij verbruikt is gekoppeld aan de caloriemeter. Voor de berekening van het verbruikte aantal calorieën is uitgegaan van een wetenschappelijk getoetste calorietabel. Op deze manier krijg je een betrouwbare meting van de aktiviteit.

De TrampoFit app is gratis te downloaden voor iPhone en Android toestellen. Probeer het maar eens uit. Stel je gewicht en lengte in. Jouw BMI-score is direct zichtbaar. De Body Mass Index is een maatstaf of je binnen de normen van een normaal gewicht valt.

Wetenschap

Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat trampolinespringen:

  • Goed is voor de conditie. U krijgt er een beter uithoudingsvermogen van.
  • Een goede cardiotraining is.
  • De bloedsomloop stimuleert.
  • Het evenwichtsgevoel verbetert.

De TrampoFit app en de blijvende populariteit van de trampoline zijn een mooie combinatie om kinderen langdurig speelplezier te geven.

Bron: Overgewicht bij kinderen spelenderwijs aangepakt

Tags:

No comments yet.

Leave a Reply