Overgewicht bij kinderen te lijf met de trampoline

Overgewicht

Overgewicht bij kinderen wordt een steeds groter maatschappelijk probleem. Langzaamaan raakt iedereen er van doordrongen dat het probleem serieus aangepakt moet worden. Scholen, overheid, ouders en de kinderen zelf zullen zich bewust moeten worden van hun verantwoordelijkheid en aktie moeten ondernemen. Overgewicht heeft een negatief effect op het zelfbeeld en leidt op de langere termijn tot ontwikkelingsstoornissen en gezondheidsklachten. Er zijn al enkele programma’s op scholen opgestart om overgewicht op de agenda te zetten. De BMI, Body Mass Index, is een maatstaf om te bepalen of een individu een gezond gewicht heeft. DE BMI wordt bepaald op basis van geslacht, lengte, leeftijd en gewicht.

Voedingspatroon en sporten

Een goed voedingspatroon en meer sporten / bewegen ligt aan de basis voor een gezond gewicht. Deze informatie is niet nieuw, maar waarom kunnen we deze kennis dan niet overbrengen op onze kinderen? Wat is er zo moeilijk? Is de makkelijke verkrijgbaarheid van fastfood op scholen en op straat daar debet aan? Is het stoer om veel en vet te eten en niet te sporten?

Spring je fit met TrampoFit

Discountprijs.nl probeert met zijn gratis app TrampoFit een bijdrage te leveren aan een gezonde ontwikkeling van kinderen. Met TrampoFit springt u op de trampoline. De app meet het aantal sprongen en de hoogte van de sprongen. Alles kun je live volgen op jouw iPhone of android toestel. En met de ingebouwde social media platforms kun je jouw resultaten delen met jouw vriendjes. Daag elkaar uit om zo hoog als de Eiffeltoren te springen of om de hoeveelheid calorieën van een bord patat weg te springen. Je bepaalt zelf het doel. Simpeler kunnen we het niet maken. Probeer het zelf en download TrampoFit gratis in de AppStore of AndroidMarket. Nooit geschoten, altijd mis. Veel succes.

Meer informatie over TrampoFit en trampolines

Op onze websites lees je meer over TrampoFit .

TrampoFit, de trampoline app

 

Tags:

No comments yet.

Leave a Reply