Sterren springen trampoline

Sterren springen trampoline

Een nieuw programma uit de hoge hoed van SBS6. Het is nog niet helemaal zeker of het programma ook al echt dit voorjaar op de buis komt, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. In het buitenland bestaat al een soortgelijk programma, Celebrity Bounce.

Wat is de bedoeling van het programma? Eigenlijk heel simpel. Entertainment! Een aantal bekende Nederlanders wordt gevraagd deel te nemen aan het programma. Onder begeleiding van een trainer leren deze mensen hoe ze moeten springen op een trampoline. Naarmate het programma vordert, worden de sprongen op de trampoline steeds moeilijker en gewaagder. Een goede conditie en techniek is vereist. De televisiekijker wordt meegenomen in het wel en wee.

Opgebouwd uit drie delen: frame, trampoline rand, springmat.

Opgebouwd uit drie delen: frame, trampoline rand, springmat.

Trampoline

Een goede trampoline bestaat uit een drietal onderdelen. Als eerste het frame en de veren. Dit moet van stevig ijzer zijn. Er wordt door kinderen en volwassenen op de trampoline gesprongen. De krachten die daarbij vrijkomen moeten door het frame en de veren opgevangen worden. De veren moeten vervolgens de springer weer terug omhoog bouncen. Keer op keer. Ten tweede is een veilige trampolinerand onontbeerlijk. Deze trampoline rand ligt over de veren. Als een springer uit balans raakt en naast de springmat terecht komt, wordt zijn val door de beschermrand gebroken. Hij of zij kan zich dan niet blesseren aan de veren. Een goede trampoline rand is van weersbestendig materiaal gemaakt met een vulling van 2,5 cm of meer. Als laatste onderdeel van de trampoline bespreken we de springmat. De springmat is via de veren met het frame van de trampoline verbonden. De springmat is in de meeste gevallen gemaakt van gewoven permatron. Dit is een elastische kunststof. Tesamen met de veren zorgt dit onderdeel voor de veerkracht en soepelheid tijdens het trampolinespringen.

Trampofit, de gratis trampoline app voor smartphones

De trampoline is al vele jaren een populair speeltoestel in de tuin van vele gezinnen. En waarom ook niet. Kinderen zijn aktief buiten aan het spelen en vermaken zich uitstekend alleen of samen met vriendjes. Test de gratis App voor smartphones.

TrampoFit. Deze TrampoFit App meet hoe hoog je springt op de trampoline. Alle sprongen worden geregistreerd. Zet het totaal aantal sprongen maar eens af tegen bijvoorbeeld de Eiffeltoren. Op deze manier maak je de uitdaging nog groter. Een noviteit is dat je kunt bijhouden hoeveel calorieën je verbruikt hebt. Spring maar eens net zolang tot je een suikerklontje hebt verbrand of een portie chips. De resultaten kun je via Facebook en Twitter met iedereen delen. TrampoFit is ideaal om kinderen bewust te maken van een gezond voedingspatroon en het belang van sporten en beweging. Download de app gratis in de AppStore of GoogleStore. Probeer het zelf maar.

Tags:

Comments are closed.